GIANNI
Gianni Annoni, gyerekkorról, Magyarországról, gasztronómiáról és jövőről, ahogy eddig még soha.
UTAZÁS
Napfény, pálmafák, kék tenger, homokos part, luxusjachtok, színvonalas üzletek, bárok, éttermek, múzeumok, megbecsült középkori emlékek.
FESZTIVÁL
Pompás étkek, zamatos italok kóstoltatják magukat a megújult Gourmet Fesztiválon – a Millenárison - június 7. és 10. között.
LISSZABON
Ha a hosszúra nyúlt vénasszonyok nyara nem volt elég, a szürke novemberi hangulat helyett válasszuk Portugáliát!
Nincs olyan hónap, évszak, amikor Prága nem tartogat meglepetéseket. Tartogass ajándékba te is egy utazást az arany városba.
Van egy ország, ahol az emberek akkor is vidámak, ha nincs rá különösebb okuk. A tenger áttetsző türkiz, a homok selymes és hófehér.
MŰVÉSZET
„A jó szalonokban a házigazda szelleme, személyisége egyben a hely szelleme.” Kárászy Szilviát szalonjában látogattuk meg.
GERBEAUD 160
160. születésnapját ünnepeli idén a hazai kávéházkultúra legismertebb szereplője, a Gerbeaud.
Nem loptam el a Qatar jelmondatát, de ha akarnék, sem tudnék más címet találni, mert az utunk valóban ötcsillagos volt, minden szempontból.
VILÁGHÍRŰ PIACOK
Lyon, Les Halles piac, délelőtt 11 óra. Annak ellenére, hogy ez inkább amolyan világhírű „díszpiac”, ahol a helyiek nemigen vásárolnak.
GASZTRONÓMIA
Már Magyarországon is hódít a street food kultúra. Ezúttal egy különlegesen ízletes fesztiválon!
Heiszler Olivér séffel beszélgettünk a Michelin-csillag gasztronómiai világban betöltött szerepéről és jelentőségéről.
GASZTRO
A török konyha éppoly sokszínű és izgalmas, mint az ország leglátogatottabb városa, Isztambul.
Idén első alkalommal jelentette meg Magyarországnak szentelt országos étteremlistáját a Michelin Guide.
Bor, borpárlat önmagában és fűszerként is megdobogtatja szívet. Az ízlelőbimbókat pedig jókedvre deríti!
A Costes és az Onyx után van egy harmadik Michelin-csillagos étterme is Magyarországnak: a Borkonyha.
JÖVŐNK
Az elkövetkező évtizedekben sem lesz trendi óriási adagokkal tömni a vendéget az éttermekben.
INTERJÚ MIZSEI JÁNOSSAL
Interjú Mizsei János séffel ételről, fine diningról, otthoni főzésről és a hamarosan megrendezendő Nespresso Atelier rendezvényéről.(x)
Történetének talán legizgalmasabb nemzetközi séf-felhozatalát ígéri az idei rendezvény május 16-19. között, a Millenárison.
Ki ne emlékezne az Olaszországon átrobogó piros, retró Fiatra, melyben hangosan dübörgött a Quattro mille baci.
Változatok dohányzóasztalra
Pihenés a kertben
Moholy-Nagy László művei Fotográfus, festő, formatervező, a magyar képzőművészeti egyetem névadója.
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyreszóló ajándékkal.
író
újságíró
divatszakértő, blogger